torsdag den 9. maj 2013

Grillet roastbeef med pepperrotskrem, rutepoteter med smør og tomatsalat


Endelig er vårværet her, med masser av sol og varme. Den kan vi riktig godt li;) Med grillen oppe og gå, er det jo bare med å utnytte det fine været!
Vi fant noen deilige stykker roastbeef i butikken her om dagen, så med fryseren fylt opp av masser av godsaker, er det jo bare å gå ingang! Denne omgangen fikk et godt følge av smørbakte rutepoteter, en frisk tomatsalat og en god og skarp pepperrotkrem!


For 4-5 porsjoner trenger du:


1 roastbeef, 800-900 g
Salt
Pepper
Olje til grillen

10 store poteter
Smør
Salt
Pepper
Paprikapulver
Olje

300 g grønne bønner
200 g tomater - grovt hakket
1/2 løk - finhakket
Vinaigrette (olje, salt, sukker, pepper, eddike)

1 dl creme fraiche
2 ts sennep - sterk
Salt
Sukker
Sitronsaft
1 pepperrot (omtrent 40g)


Start med å tenne for grillen. Gni roastbeefen godt inn med salt og pepper, og pensle grillristen godt med olje.
Brun roastbeefen godt på alle sider på sterke varme, og stek den så på indirekte varme (i et fat) med steketermometer i. Den ble så stekt til den fikk en kjernetemperatur på 57 grader. Her tok det omtrent 25 minutter, men følg med på temperaturen selv.
Fjern fatet fra grillen, og la roastbeefen hvile i 15 minutter før du skjærer den opp i tynne, tynne skiver.

Potetene ble skåret opp som vist på bildet, i et rutemønster. Den skal kunne åpnes, men ikke falle fra hverandre - akkurat som hasselbackpoteter også er!
Pensle dem med olje, og dryss over litt salt, pepper og paprikapulver. Legg dem på en bakepapirkledd langpanne eller ildfast form, og stek dem ved 200 grader i omtrent 40 minutter. Halvveis i steketiden (etter 20 minutter) fikk hver potet en smørklatt på toppen, og det samme skjedde 10 minutter senere. Sjekk at potene er gjennomstekte etter 40 minutter - gi dem eventuelt en lille smule mer!

Tomatsalaten ble laget på den enkle måten; Løket ble finhakket, tomatene grovhakket, og bønnene fikk en 30 sekunder i spillkokende vann før de ble lagt over i iskaldt vann. Bland alle ingrediensene godt sammen.
En hurtig vinaigrette ble rørt sammen av olje og eddike, og smakt til med sukker, salt og pepper. Hell den over salaten, og la den stå å trekke en lille smule.

Riv pepperroten godt (eller bruk ferdiggrevet pepperrot) og bland det sammen med sennep og creme fraiche. Smak det il med salt, sukker og sitronsaft - men husk at det er en sterk krem, så vær forsiktig når du smaker! Kremen blir ekstra god om den får en minst 20 minutter i kjøleskapet før den skal spises!

Server det hele sammen, gjerne med en god vin, og nyt det siste av himmelfartsdagen;)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...