torsdag den 9. maj 2013

Svinemørdbrad med "potetpuré" og verdens beste tilbehør!


Svinemørbrad, eller indrefilet, er en klassisker her i hus! Om den blir laget hel, skjæret til bøffer, på panne, grillen eller i ovnen - eller i en gryte! - vi elsker det!
Denne utgaen fikk et klassisk tilbehør - nemlig vårløk og sjampinjong.
For middag for 3-4 trenger du:

1 svinemørbrad - i små bøffer
Salt
Pepper
Olje + smør

800 g poteter
Melk
Smør
Salt
Pepper

200 g sjampinjong - i kvarte
1 bundt vårløk - i små skiver
Salt
Pepper
Timian
Smør

Start med å sette potetene over for å koke som du pleier å gjøre, og sil vannet fra når de er ferdigkokt. Ha litt melk og smør opp i sammen med potetene, og pisk det hele hurtig sammen med en håndmikser. Juster eventuelt med litt med smør/melk. Smak til med salt og pepper.

Skjær mørbraden opp i små bøffer på 1-2 cm tykkelse, og stek dem som du nå pleier å steke svin; Dryss dem med litt salt og ha smør + olje på stekepannen. Gi bøfferne 30 sekunder på hver side på høy varme, og skru så ned for temperaturen, og gi dem 1 minutt pr cm tykke skiverne er. Dryss eventuelt litt pepper på dem når de ferdigstekte. Om solen skinner og du har en grill - prøv å grille den da vel!

For sjampinongene; Skjær sjampinjong i kvarte, og vårløk i strimler - og ha litt smør i en panne. Når smørret er smeltet, ha du sjampinjong og vårløk opp i pannen, og drysser litt salt, pepper og timian over.
Stek det på svak varme til det meste av væsken er dampet vekk og det har fått farge.

Server det hele sammen med en frisk salat - og nyt dagen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...