mandag den 13. maj 2013

Enkel tacopizza med masser av smak


Pizza er klassisk fredagsmat her i hus - og ikke taco som det er i mange andre hjem. Men taco skal man da likevel spise engang iblant;)
Denne pizzaen er sprø, knasende og har masser av spicy smaker - akkurat som vi liker det!
Piff der gjerne opp med litt grønnsaksstenger i tillegg; det gjør retten bare enda bedre!


For 2 store pizzaer trenger du:

1 pizzabund, gjerne denne

1 løk - finhakket
Olje
1 chili - finhakket
1 kinesisk hvitløk - finhakket
5 stk syltet jalapeno slices - finhakket
400 g oksehakk
2 ss Tacokrydder
1 boks hakket tomat
2 ss tomat pure
200 g frisk mozzarella - i skiver
200 g cheddar - revet
1 pose tortillachips
Guacamole
Tomatsalsa
Creme fraiche
Evt salt + pepper

Start med å sette pizzadeigen over til heving, og rull den ut til to store pizzaer når de er ferdighevet. Sett så på ovnen, og la dem etterheve litt imens du lager kjøttsausen.

Ha løk, chili og hvitløk opp i en gryte sammen med litt olje, og varm det hele opp sammen. Når det hele er flott og gyldent, tilsetter du jalapeno og oksehakk. Om du bruker rent oksehakk, skal du nok ha en lille smule salt i, da mitt tacokrydder ikke har så mye av det i seg. Når kjøttet begynner å bli lett brunt, tilsetter du tacokrydderet.
Brun det hele godt av, tilsett så tomatpure + hakkede tomater, og gi det et oppkok.

Fordel massen ut over de to pizzaene, og topp de med de for forskjellige ostene. Legg til slutt et par håndfuller med nachochips på toppen.

Stekes ved 225 grader i omtrent 10 minutter, eller til bunden er sprø, osten er gylden, og tortillachipsene er lett brune.

Serveres med guacamola, salsa + cremefraiche, og eventuelt et par grønnsaksstenger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...