søndag den 5. maj 2013

Varme, myke sjokolademuffins


I helgen har det vært fult hus med gjester både lørdag og søndag! Anledningen var ikkesålitenlengre-piken sin 4 års bursdag! Utover kvelden, når noen av gjestene hadde gått hjem, fikk min lillesøster lyst til å lage ett eller annet - og begynte å lete i (alle) oppskriftsbøkene min! Valget falt på en bok fra Spektrum, nemlig Fristende Bakverk som hadde en muffinoppskrift som vi (nesten) hadde ingrediensene til i hus! En tur opp på butikken etter sjokolade, og denne kunne lages;)


For omtrent 8 muffins trenger du:


4 ss mykt smør
55 g sukker
1 egg, STORT!
85 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 ss kakao
55 g sjokolade

Start med å skru ovnen på 190 grader, og finn frem muffinsformer eller et muffinbrett. Om du bruker et muffinbrett, smører du lige formene først.

Ha egg og sukker i en kjøkkenmaskin, og pisk dem gode og luftige. Tilsett så mel, smør, bakepulver og kakao, og pisk dem til du har en jevn røre.

"Del" røren i to på øyemål, og fordel halvparten av røren i de 8 formene. Stikk en bit sjokolade ned i hver muffin, og hell over resten av røren (eller gjør som oss og stikk dem i til slutt - de vil da stikke opp litt mer).

Stek muffinsene i omtrent 20 mintter i en varm oven, til de har hevet seg godt. La dem avkjøle litt før du spiser dem - og husk, de smaker best varme!

PS; Om du ikke har et stort egg, tilsett en lille smule mer smør i blandingen, ellers blir de veldig tørre!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...