mandag den 30. september 2013

Andelår i ovn med rotfruktmos og glaserte rødbeter


Vi er to her i hus der elsker and - og da spesielt lårene. Så når jeg finner lår på tilbud, blir det alltid kjøpt inn et par ekstra - for jeg vet jo at de vil bli spist så snart kjæresten ikke er hjemme;)

Som tilbehør denne gangen ble det en helt klassisk rotfruktmos, og glaserte rødbeter. Har du ikke smakt det enda, anbefaler jeg det sterkt - for dette smakte godt;)


For middag for 2 trenger du:

2 andelår
Salt
Pepper
Olje

350 g poteter
1 ss smør
Salt
Evt: melk
1 gulrot

2 rødbeter, ca 200 g
2 ss smør
1 ss sukker
1 ts eddik

Start med å sette ovnen på 180 grader, og finn frem anden.
Gni den inn i sald og pepper, og finn så frem stekepannen. Ha litt olje i stekepannen, og brun anden godt av på alle sider. Ha litt olje i en ildfast form inn i ovnen. Den skal ha ca 45 minutter, men følg med underveis. Det er jo forskjellig tykkelse på dem!

Skrubb poteter og gulerøtter, og ha det opp i en gryte. Kok det hele opp.
Når de er ferdigkokte, heller du vannet fra, og lar dem "dampe" resten av vannet av. Ha litt smør, salt og melk oppi, og knus/bland det godt sammen. Smakes til med salt.

Skrell rødbetene, og skjær dem opp i små terninger. Ha smørret opp i en stekepanne, og smelt det. Når smørret er smeltet, tilsetter du rødbetene, og strør sukkeret over.
Rør godt rundt i det jevnlig,f or å være sikker på at det ikke svir seg. Strø over eddik, og la det småkoke til rødbetene er møre, men stadig har bit i seg.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...