torsdag den 17. oktober 2013

Sesamlaks med en lun aspargessalat


Det er godt nok ikke aspargesseson nå - men av og til kan man bare ikke styre seg;)
Denne rett er både hurtig og lett å lage - og laks og sesam er bestemt en kombinasjon der skal prøves igjen.
Alt i alt en FANTASTISK rett - sitter og får vann i munden når jeg kikker på bildene;)


For 2 trenger du:


2 laksefilet, uten skinn
4 ss sesamfrø
Salt
Pepper
Solsikkeolje til steking
1 lime

1 bundt grønne asparges
4 vårløk
1/2 frisk chili
1 håndfull citronmelisse
2 ss soyasaus
Litt fiskesaus
Salt
Pepper
Saften av 1/2 sitron

2 dl ris
Soyasaus


Start med å koke risen etter anvisning på pakken.

Skjær laksestykkene opp i like store firkatner, og vend dem i en blanding av salt, pepper og sesamfrø. Legg dem så til sides før du går videre.

Knekk den nederste delen av aspargesen av, og skjær dem opp i ca 5 cm lange stykker. Hvis de er brede, flekker du dem også.Skjær vårløken opp i skrå skiver på et par cm.
Finhakk chilien, og hakk citronmelissen grovt. Stek asparges og chili i litt olje i rundt 4 minutter. Vend så vårløken og soya inn i det. Varm det hele igjennom, og smak til med fiskesaus, salt, pepper og sitronsaft. Vend citronmelissen i helt til sltt.

Varm et tykt lag med olje opp i en anden panne, og stek laksestykkene hurtig på alle sider.

Anrett det hele på en tallerken, med ris i bunde, aspargessalaten oveni, og laksestykkene helt til sist. Dryss litt frisk limesaft ut over det hele, og server litt soya i en skål ved siden av.


2 kommentarer:

  1. Ser og høres fantastisk godt ut !

    Lurt med soyasaus til ;-)

    Ha en fin helg :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Soya er perfekt til ris, som ellers (syntes nå jeg;)) kan bli litt tørt!

      Slet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...