Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 21. juni 2012
Honningmarineret kyllingespyd med peanutbuttersauce
Her i helgen som var hadde vi planlagt at vi skulle grille litt; men masser av regnvær ødela liksom en god del for den planen... Så da ble det nødløsningen grillelementet i ovnen. Ikke like så godt, men det fungerte jo helt ok! Dette er nok til 2-3 porsjoner.
Start med å lage marinaden til kyllingen; og ha kyllingen oppi. Den skal helst ligge å trekke minst 20 minutter på kjøl, gjerne lengre!
1 liten chili, vi brukte en frisk piri piri
2 fedd hvitløk
2 ss honning
1/2 lime, skallet
1 ss olje
400 gram kylling i store terninger
Finhakk chili, press hvitløkene, og bland det hele godt sammen i en skål. Ha kyllingen oppi, vend dem godt, og sett i kjøleskap.
Når de er klar til å stekes, kutter du opp
1,5 paprika
i skiver, og lager 6 kyllingespyd ut av det hele!
Om du velger løsningen som vi gjorde med grillelement, skal de ha ca 20 minutter i ovnen på max temperatur! Ellers så griller du bare som du pleier på grillen;)
For sausen trenger du;
2 ss peanutbutter
2 ts honning
2 ts soyasaus
1,5 dl kokosmelk
Kok det hele opp, og rør det godt sammen.
Server det hele med litt kokt ris, agurk og gulerot!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar