søndag den 3. juni 2012

Kammerjunkere med vanilje, første forsøk!Kammerjunkere er en en liten småkake/kjeks som blir bakt to ganger. Mest normalt er det å lage den med en streif av vaniljesmak, men om du bare googler order kammerjunkere finner du mangemange.
Dette var første gang jeg lagde det, og fant ut flere ting underveis der kan forbedres til neste gang! Men det smakte da fint, og det er jo også det viktigste!
Aller største forbedring vil være å ta dem ut av ovnen 1-2 minutter tidligere!


For en god porsjon, ca 1 langpanne fylt med småkaker trenger du:
75 gram sukker
1 egg
75 gram smør
250 gram mel
2 ts bakepulver
1,5 dl Sødmælk // H-melk
1,5 ts vaniljearoma


Start med å piske egg og sukker til en god og luftig eggedosis. Dette vil ta en 5-10 minutter med god pisking, så det er bare å komme igang!


Smelt smørret i en gryte på svak varme, og sett det litt til sides for å kjøle en liten smule ned imens eggedosisen pisker videre.


Når eggedosisen er god og luftig, blander du resten av ingrediensene sammen opp i bollen. Det skal bli en forholdsvis fast deig.
Samle deigen til en god klump, dekk med film, og sett den i kjøleskap en times tid så den får satt seg litt.


Etter en times tid, tar du deigen ut, og ruller pølser ut av den. Mine pølser ble en 2,5 cm tykke, og det er for stort. Sikt etter ca 1,5 cm i størrelse.


Og her ser du hvorfor! De ble godt nok litt store...
Forstek dem ved 175*c i ca 25 minutter.


La dem kjøle en liten smule ned, og skjær dem opp i strimler. Her trenger du en riktig god og skarp kniv!


Legg dem opp på bakepapiret igjen, og etterstek dem ca 15 minutter ved 175 grader. Følg dog med på slutten.. De skal ikke bli så brune som mine gjorde!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...