onsdag den 20. juni 2012

Hvit sjokolade panna cotta med bringbærtopping



Panna cotta ble vi først introdusert med her i hus for et års tid siden, men siden den gang har vi prøvet å lage det mer enn en gang. Hver gang er oppskriften dog blitt litt forandret, da vi ikke har vært helt fornøyd med resultatet!
Denne ble dog riktig riktig god, og bringbærtoppingen satte virkelig prikken over i'en.

For 4 porsjoner trenger du:
5 dl kremfløte
100 gram hvit sjokolade
3 gelatinplater
1 vaniljestang
1 ss sukker

Start med å flekke vaniljestangen, og skrap frøene ut av den. Stangen legger du til sides så du kan lage vaniljesukker at den senere.
Ha kremfløten og frøene fra vaniljestangen opp i en gryte, og bring det opp i kok under sakte omrøring. Følg godt med, da fløte har en tendens til å koke over om du snur ryggen til!

Legg gelatinplatene i kaldt vann for oppbløting mens du koker fløten opp.

Når fløten er kokt opp, tilsetter du sjokoladen og gelatinplatene, og rører godt rundt.
Sett det nå til sides, og la det stå en 20 minutter.
Når 20 minutter er godt, tar du snerket vekk, og siler blandingen igjennom en sil.
Porsjoner den oppi glassene den skal serveres i, og sett den på kjøl.
Da det brukes frisk vaniljestang i denne oppskriften, kan det være lurt å røre litt forsiktig rundt i blandingen imens den står til avkjøling, for å prøve å forhindre alle vaniljefrøene og sette seg på bunden.
Den skal ha minst en 3-4 timer i kjøleskap, men kan gjerne lages 1-2 dager i forveien!


Bringbærtoppingen ble laget på denne måten:
150 gram bringbær
0,75 dl sukker
0,75 dl vann

Kok vann og sukker opp, og la det koke til sukkeret er helt oppløst. La det så kjøle ned ca 10 minutter før du tilsetter bringbærene (de kan gjerne være frosne) og rører det godt sammen.
Sett blandingen i kjøleskapet på glass, og hell det over like før servering!

Kos deg!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...