onsdag den 20. marts 2013

Crispy knekkebrød med cornflakes


Knekkebrød har vi som nevnt tidligere nesten alltid i hus. Jeg har tidligere lagt ut et par oppskrifter, men da jeg stadig leker litt med forskjellige frø og andre ingredienser, kommer det av og til noen nye utgaver frem.
Knekkebrød er en fantastisk ting å ha i hus, eller en super gave å gi vekk, både som ferdiglagde brød, eller som en knekkebrød-kit. Godt mottat blir det nesten alltid uansett;)

Denne utgaven fikk litt cornflakes i, meste fordi jeg hadde en liten rest igjen som jeg godt kunne få brukt opp, men også fordi det gir en slik flott farge til maten. Og det gjorde det ihvertfall!

For 2 brett med tynne knekkebrød trenger du:
2 dl havregryn
1 dl cornflakes
1 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
2 ts salt
1 dl hvetemel
2 dl rugmel
1 dl rapsolje
3 dl vann

Ha alle de tørre ingrediensene opp i skålen, og bland dem godt sammen. Ha vann og olje oppi, og bland det til du får en jevn masse.
Dekk 2 stekeplater med bakepapir, og sett ovnen på 180 grader. Fordel massen på de 2 platene, og ha litt rent vann opp i skålen du blandet deigen i. Dypp fingrene opp i vannet, og bruk våte fingre for å smøre ut deigen på de to platene. Jo jevnere du får fordelt deigen, jo bedre blir resultatet.

Når ovnen er varm, setter du brettene inn i ovnen. Etter ca 10 minutter tar du brettene ut, ruter dem fort opp med et pizzahjul, og setter dem inn igjen, men bytter plass.
Nå skal de nok ha omtrent 10 minutter mer for å bli ferdig, men pass på. Det går veldig fort til slutt, og vi vil gjerne unngå mørke kanter;)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...