lørdag den 31. august 2013

US burger med røget ost og enkle potetbåter


Burger - mums, sier jeg bare. Noe av det aller beste hjemmelaget mat der finnes, er helt klart en burger! En god og tykk og fyldig burger med masser, masser av smak.
Denne utgaven ble litt amerikanskinspirert når det kommer til mengden ost - og engang i blant skal det jo bare hygges med det;)


For 4 burgere trenger du:

500 g hakket oksekjøtt
1/2 løk - revet
1 kinesisk hvitløk - finhakket
1 ss Worcestershire-sauce
Salt
Pepper
Olje
1 ss smør
Salatblad
Løkringer
Røget Ost

500 g poteter - stekt i ovn
Paprika
Tomater
Remoulade
Ketchup
4 Burgerboller

Start med å skrubbe og skjære potetene i mindre biter, ha litt olje på dem, og krydre dem med salt og pepper. Stekes i ovnen i omtrent 40 minutter, till ann på størrelsen.

Bland det hakkede kjøttet med løk, hvitløk, Worcestershire-sauce, salt og pepper, og form det til 4 like store bøffer. Stek bøfferne i en blanding av smør og olje på en mellomvarm stekepanne til gjennomstekt, ca 8 minutter på hver side.

Lun bollene, ogdel dem i to. Ha salatplade, ketchup, remoulade, og løkringe på, og legg bøffen i midten.

Server med en enkel salat og paprika og tomat, potetbåtene og litt ketchup.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...