Kylling på grillen har, for meg, alltid vær synonymt med med grillspyd for meg, da jeg ikke helt har kunnet finne ut av å grille hele stykker kylling uten at de enten endte opp rå, eller brente.
Etter vi fikk gassgrillen i hus, har det dog vært en helt annen sak. Jevn temperatur, og ikke minst et lokk for å beholde på varmen, har gjort underverker for grillet kylling her i hus. Nye yndlingsting på grillen, og et stor hit i matpakken;)
Her fikk kyllingen enkelt følge av simple poteter, og en ny vri på fylt paprika. Slett ikke galt;)
For middag for 3 trenger du:
Salt
Pepper
750 g poteter - i skiver
Olje
3 snackpaprika eller vanlig paprika
5-6 ss smøreost med krydder
6 skiver bacon
Start med å tenne ovnen på 200 grader, og gjør potetene klar. Vask dem godt, og skjær dem i skiver.
Fordel potetene over i en langpanne, dryss olje over dem, og strø salt og pepper over det hele på toppen.
Stekes ved 200 grader i omtrent 30 minutter, men hold øye med dem underveis. Din ovn fungerer nok ikke som min!
Del paprikaene i to på langs, og fjern frøene. Fyll hver halve paprika med smøreost, og vri en skive bacon rundt det hele.
Stekes i omtrent 20 minutter ved 200 grader, eller til baconet et sprøtt.
Kyllingen skal ha litt salt og pepper, og grilles så i omtrent 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Prøveskjær eventuelt en liten smule om du er i tvil om den er ferdig eller ei!
Server det hele på en tallerken, og nyt;)
Hei Trine!
SvarSletNå har jeg lest gjennom hele (!) bloggen din og vil bare si tusen millioner takk for masse god matinspirasjon. Du lager/skriver om særdeles fristende men likevel gjennomførbar mat av god kvalitet og med få halvfabrikata - perfekt! Tusen takk igjen, ser fram til å følge bloggen din videre.
Takk for deilig kommentar - det er alltid deilig å få tilbakemeldinger:D
Slet