Dette er rett og slett en virkelig hurtig rett som kan lages på under en halvtime, også selv om man ikke er verdens hurtigst i kjøkkenet. Og om man som meg har litt parmesan ost i kjøleskaet som bare skal brukes så fort som mulig, er det jo enda bedre;)
Gnocchi er den "spesielle" ingrediensen i denne retten - og da jeg endelig fant noen på butikken, skulle det jo prøves av;) Det er en slags potetpastabolla; men smaker sånsett som ren pasta, ihvertfall de vi fikk tak i. De kan dog komme i forskjellige utgaver, eller man kan lage dem selv. Akkurat det begir jeg meg ikke ut i enda!
For middag for 3 trenger du:
350 g gnocchi - av potet
300 g store tomater - i grove tern
1 kinesisk hvitløk - finhakket
3 svinekoteletter
Salt
Pepper
Olivenolje
1 ts sukker
Parmesan ost - masser
Start med å sette over en gryte med vann til gnocchien - og kom masser av salt i.
Skjær tomatene i grove tern, og finhakk hvitløket.
Krydre kotelettene med salt og pepper, og stek på en panne med olivenolje. Den skal ha ca 1 minutter på hver side på høj varme, deretter 1 minutt pr cm de er på hver side på lavere varme. Da mine koteletter var omtrent 1 cm tykke, fikk de deretter 1 minutt på hver side.
I en annen stekepanne har du litt olivenolje i, og ha så hvitløket oppi. La hvitløket steke med i 1 minutt til de tar litt farge og dufter godt, men for all del ikke bli bunt. Tilsett tomatene og dryss sukkeret over. La tomatene steke til de begynner å se litt knuste og våte og flate ut;)
Kok samtidig med alt dette gnocchiene etter pakkens anvisning. Hell vannet fra, ha tomatene oppi og vend det godt.
Riv masser av parmesanost over - og server!
Og er jeg imponeret over gnocchi? Egentlig ikke;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar