onsdag den 14. august 2013

Lakrisis laget på kondensert melk


Jeg har lenge gått og "lusket" litt på Klidmoster sin måte å lage is på - da den alt i alt virker MYE lettere og ikke minst hurtigere å lage enn måten jeg tidligere har laget den på. Men man skal jo også komme så langt, og det å lage is på eggeplommer er slettes ikke en gal metode det heller. Men litt stress er det jo likevel å skal ha termometer, eller ihvertfall passe veldig godt på. Det har blitt ekkel og søt eggerøre en gang her i hus, for å si det sånn;)
Klidmoster sin metode hopper helt over det med egg, og består faktisk kun av tre ingredienser. Og den skal slettes ikke koke! (om din smakstilsetning ikke skal koke så klart). Smart er det ihvertfall, og smaken er helt riktig - så kan du heller regne litt på det det for å finne ut hvilken som er billigst;)


For en ca 8 dl is trenger du: 

1 boks kondenseret melk
2,5 dl fløte eller melk eller en blanding
3,5 dl vann
1,5 ss rå lakris
3,5 ss lakrisrotpulver

30 g Salt Pastiller - Pingvin finhakket

Start med å koke opp vannet og ha i lakris og lakrisrotpulver. Still det til sides, og la det trekke i 10 minutter.
Ha lakrisvannet opp i en lav beholder, og hell den kondenserede melken oppi. Rør det godt sammen. Tilsett fløten/melken/fløtemelk-blandingen og rør det hele godt rundt. Sett så beholderen i kjøleskapet, og la det kjøle ned til kjøleskapstemperatur.
Finhakk saltpastillene, og ha dem opp i sammen med resten av massen, og hell det hele i ismaskinen. Min maskin kan sagtens ha det hele oppi, men dobbeltsjekk at det er plass til alt før du hiver det oppi. Lag eventuelt ispinner av masse som er "til overs".
La massen kjøre i ismaskinen i omtrent 30 minutter til isen har en softicelignende konsistens, og ha det hele i en flat boks. La isen kjøle ned minst en 3-4 timer før du prøver å spise den;)

Og som ellers - ta isen opp en 15-20 minutter før den skal spises for å kune skjære lett nok i den!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...