fredag den 2. august 2013

Fool med hurtiglaget sylt og knasende gresskarkjerner


En "fool" er en engelsk dessert som opprinnelig ble laget på syltetøy og søt vaniljesaus - men det blir mer og mer vanlig å laget dem på kremfløte i stedet. Uansett hvordan historien nå er, godt er det likevel;)
Denne ble laget med et slags hurtigrørt syltetøy, ikke helt syltet, men likevel varmet litt - for jeg brukte frosne bær!


For dessert for 4 trenger du:

300 g bringbær
200 g blandet bær (jeg brukte rips, bjørnebær, solbær og blåbær)
150 g sukker

1 eggehvite
75 g sukker
125 g gresskarkjerner

2 dl kremfløte

Start med å lage syltetøyet - da det er det som trenger lengst tid til å kjøle ned.
Ha de blandede bærene opp i en gryte sammen med 150 gram sukker, og rør det godt sammen på lav varme. Når sukkeret er oppløst har du bringbærene i i ett minutt, under forsiktig omrøring.
La det så kjøle helt ned. Når jeg laget det på denne måten ble det en blanding mellom kokt syltetøy og bare rørte bær - men det smakte perfekt, godt og syrlig;)

Pisk eggehvite og sukker i omternt 5 minutter, til det begynner å bli litt luftig. Vend gresskarkjernene inn i det.
Bre det ut over en bakepapirkledd langpanne, og stek i 15-20 minutter ved 200 grader. Vend gresskarkjernene underveis. Følg med på slutte - plutselig går det nemlig hurtig;)

Pisk kremfløten, heller litt for lite enn litt for meget!

Ha kremfløte og syltet opp i en bolle sammen, og rør det sammen i to-tre omrøringer. Det skal kun marmoreres! Legges lagvis i et glass med gresskarkjernene, før du til slutt topper det hele med litt gresskarkjerner!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...