onsdag den 5. marts 2014

Fetafylt paprika med bacon og en enkel salat


Dette er det godt nok lenge siden vi har hatt - og hadde glemt alt om hvor godt det faktisk er! Men så kan man jo heller ikke gå galt i hus med feta og bacon heller;)


For middag for 3-4 trenger du:


7-8 poteter
Olje
Salt
Pepper
Paprika
Chili

4-5 snack paprika
2 kinesiske hvitløk
Olivenolje
Salt
Pepper


200 g feta ost (vi bruker PUCK fra Arla!)
1 frisk chili
Bacon, nok. Vi brukte to pakker.

Salatmix
Tomater
50 g feta
Ristede pinjekjerner

2 dl balsamico
1 dl olivenolje
Salt
Pepper
Akasiehonning



Start med å vaske potetene, og skjære dem opp i skiver. Ha olivenolje og krydderiene i en pose, hell potetene over, og bland dem godt sammen. Fordel potetene ut på en bakepapirkledd langpanne, og sett den til sides. De skal nemlig ha like lang tid på paprikaene i ovnen, så vi lager de også ferdig før vi puttet det i ovnen.
Tenn ovnen på 200 grader.

Skjær toppen av snackpaprikaene, og hakk toppene fint. Rens det hvite og eventuelle frø ut av paprikane.
Rør sammen det finhakkede paprika, finhakket hvitløk og chili samt krydderiene og feta, til du har en jevn masse. Stapp det inn i snackpaprikaene.
Snurr paprikaene inn i bacon, og svits dem fort på pannen i litt olje. Legges så i et ildfast fat, og settes i ovnen sammen med potetene.
Stek det hele i 45 minutter ved 200 grader.

Rør hurtig dressingen sammen med litt balsamico, olivenolje, salt, pepper og honning, og rør det inn i salaten rett før servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...