lørdag den 1. marts 2014

Flate boller med ris og kærnemælk


Slike boller som dette er nok det vi spiser mest av i hverdagen - rørt sammen med det vi nå hadde i kjøleskapet. Og i kjøleskapet denne gangen var det itt agurkris samt en sjatt kærnemælk vi gjerne ville ha brukt opp!
Resultatet var noen VELDIG fuktige boller, men godt smakte de altså!


For rundt 10 boller trenger du:

3 dl kokt ris
2 dl kærnemælk / surmelk
Litt salt
5 dl hvetemel
1/2 pakke gjær
1 dl havregryn
1 dl vann

Bland alle ingrediensene godt sammen, og la deigen heve til den når dobbel størrelse. Den vil være veldig klissete.
Bruk et par skjeer til å forme noen "klumper" på en bakeplate, og la den så etterheve i rundt 15 minutter.
Stekes ved 200 grader i rundt 10 minutter, men følg med underveis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...