torsdag den 17. april 2014

Drømmekake med havregryntopping


Drømmekake har været ganske lang tid på listen over "MÅ PRØVES" - men kom liksom aldri lengre enn det. Det er jo likevel en kake som fyller en del, så vi skulle helst være flere om å spise den. Endelig bød lykken seg, for det var ventet besøk fra Norge, og det var inkluderet en bestemor der faktisk (!!!) ikke liker sjokoladekake. Optimalt, ikke sant?
Som sagt, så gjort. Kake ble det ihvertfall! Jeg syntes kaken ble litt i tykkeste laget, men det kan jo bare fikses med en litt større form, og litt kortere baketid!


For en kake som er rundt 5 cm i høy i en form av 23x28, trenger du:

4 egg
250 g sukker
250 g mel
3 ts bakepulver
Litt vanilje
50 g smør
2 dl melk

Fyll:
150 g smør
50 g havregryn
175 g kokos
300 g brun farin
1 dl melk
3 ts instant kaffepulver

Start med å sette ovnen på 200 grader, og finn frem kjøkkenmaskinen og en gryte. La gryten være litt stor, så kan du bruke den igjen til fyllet.
Pisk eggene og sukkeret luftig og flott, samtidig med at du varmer opp melk og smør i gryten til det er smeltet. Vend det tørre godt inn i det piskede sukkeret, og tilsett til slutt melk og smør. Fordel det hele i en smurt eller bakepapirkledd form.
Stekes ved 200 grader i rundt 20 minutter.

I mellomtiden mens kaken stekes, blander du resten av ingrediensene sammen i en stor gryte, og varmer det hele opp. Sett det til sides når du har en jevn, og klissete masse.

Når de 20 minuttene er gått, tar du kaken ut av ovnen, og heller toppingen/fyllet over kaken. Sett kaken tilbake i ovnen i et par minutter, akkurat nok til at den setter seg, men heller ikke mere. 5 minutter skulle være fint. Men pass på underveis. Sukker blir jo veldig lett brent.

Og det var så det! La kaken avkjøles helt før du spiser den - og husk, små stykker. Den metter mer enn man skulle tro!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...