lørdag den 29. november 2014

Kjøttboller i ovnen med haydari, basilikum og soltørret tomat



Dette var nok det man kaller restemat i beste forstand - og smaken var fantastisk! Det er ikke alltid mine "slump" oppskrifter ender godt - men disse gjorde det helt bestemt! 
Det var en hel, litt trist basilikum som skulle brukes, samt en rest haydari. Om du ikke har haydari, kan et fint erstattes af litt feta og chili.
For en stor porsjon (3 middager her i hus - resten kom i fryseren for travle dager) trenger du:

1 kg hakket svinekjøtt (eller kjøttdeig)
2 ss Haydari
1/2 håndfull grovhakket basilikum
1 ss soltørret tomat, hakket
Salt
Pepper

Ha det hele opp i en bolle, og bland det godt sammen. Juster med salt underveis.

Forme bollene med hendene, og fordel det ut på en bakepapirkledd langpanne. (Pannen skal vaskes uansett - det griser, masse) Vi endte opp med å fylle hele pannen med kjøttboller (og noen av dem var litt bedre enn andre).

Stek dem ved 200 grader i rundt 15 minutter, men følg med underveis. De skal være faste, og ha smitt en del væske når de er ferdig. Del eventuelt en i to for å sjekke!

Spises som de er - og frys resten ned til en dag hvor du har dårlig tid!

1 kommentar:

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...