mandag den 3. november 2014

Rødspette fylt med pesto samt squashfritter og asparges: Madbloggerudfordringen #4


Bedre sent en aldri! Det er et godt stykke tid siden jeg laget dette (som man også kan se på instagram), men tiden har bare gått så fort her i oktober (og ja, er godt klar over at det er november nå!). 
Nå, uansett, dette innlegget har vært underveis et stykke tid - faktisk i over en måned! Det er nemlig da MadbloggerUdfordringen satte i gang #4 - Helt i fisk! I forbindelse med denne var de første 50 som meldte seg til, fikk sponsoreret en luksuskasse fra Skagenfood. Vi visste ikke hva vi kunne få på forhånd - så det var jo ganske så spennende! Jeg fikk så en kasse med masser av rødspettefileter.. Vi snakker om en 10-12 stykker - så en fin mengde når det komme til en middag til 4! Fisken var fin, og den luktet slett ikke - så det var et stort pluss i kjærestens øye. Den ble leveret i en fin kasse, og fisken lå på is når den ble levert - supert. Og best av alt? Den ble leveret TIDLIG om morgenen, sammen med pakkeposten. Perfekt! Så behøver jeg ikke være redd for at den blir vekk;)
Alt i alt et godt tilbud - og prisen er ikke gal heller. Kikker nok nærmere på den en anden gang!

Uansett, det fulgte også en oppskrift med (se fx her - de har et pent stor oppskriftsunivers), men denne skulle jeg jo ikke bruke, da utfodringen handlet om å lage litt nytt! Så bestemte meg for å lage litt LCHF style på det - men det kan sagtens justeres med litt mindre grønt og eventuelt kokte poteter ved siden av. Det var det lillepiken fikk - og så fikk jeg litt mere squash. Perfekt fordeling her i hus!
For middag for 4 trenger du:


2-3 rødspettefileter pr persoj
1 lite glass pesto
Litt sitronsaft
Litt salt
En dæsj vann eller hvitvin

2 bundter asparges
Litt olivenolje
Litt salt
Litt sitronsaft

1 squash (2 om du ikke serverer potet, ris eller pasta til)
Revet parmesan
Litt salt

Eventuelt poteter, ris eller pasta;)


Sett ovnen på 200 grader, og begynn med å skjære opp squashen i fritter. Fordel det på en bakepapirkledd langpanne. Dryss litt salt over det, og topp med parmesan.
Finn frem et stort fat, og spre fiskefiletene ut. Fordel pestoen over rødspettene, og rull dem sammen. Fordel dem i fatet med skjøten ned.
Dryss litt salt over, fordel litt sitronsaft over, og topp med litt vann eller vin. Dekk fatet til.
Sett de to platene inn i den nå varme ovnen, og gi det 20 minutter.

I mellomtiden knekker du aspargesen, og steker dem på en stekepanne med olje, salt og sitronsaft. Kok eventuelt pastaen om du er til det.

Nytes varmt!

2 kommentarer:

 1. Uhm! Alt for længe siden, jeg har fået fyldte rødspætter!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Glemmer helt det selv også - bliver nesten alltid laget på panden eller i fiskepakke - men forandring fryder!

   Slet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...