onsdag den 22. maj 2013

Festkake til tusen! Sjokoladelagkake med sjokoladekrem, vaniljekrem, frisk frukt og marengstopper!


Denne kaken ble spist til årets 17. mai (som ble feiret i sommerhus) - og jeg vil si meg meget meget fornøyd. Bare god-ord med på veien her!
Jeg er ikke den største "lagkake" person - da jeg ofte syntes kremen kan bli for søt og det hele bare tungt, men om det blir laget på denne måten, skal jeg bestemt ikke si nei;)
En deilig og saftig sjokoladekake, en sjokoladekrem som ikke var for søt, masser av frisk frukt og knasende marengs - ja takk!
I og med at en god del av det hele kan lages på forhånd, gjør det til en super festkake - du skal bare samle den, og så kan det hele settes på bordet.


For en stor omgang kake (nok til... 8-10 stk) trenger du:

Sjokoladekake - 26 cm form
2 egg
275 g sukker
200 g hvetemel
1,5 dl melk
2 ts bakepulver
100 g smør - smeltet
3 ss kakao

Sett smørret over til å smelte, og bland det så sammen med melken. Sett det så til sides for å kjøle litt ned imens du lager resten ferdig.
Pisk egg og sukker til en god og stiv eggedosis, og ha resten av ingrediensene i vekselvis vått og tørt til du har en flott og jevn masse.
Ha det hele opp i en bakepapirkledd eller smurt form på 26 cm, og stek den ved 180 grader i 30 minutter på varmluft. Lag en stikkprøve for å kikke etter om den er fedig.
Kjøl kaken så helt ned før du går igang med å pynte den.

Sjokoladekremen
200 g mørk sjokolade - finhakket
1 ss smør - i mindre biter
1 dl fløte
1/2 dl vann
1 ts sukker

Ha fløte, vann og sukker i en liten kjele, og kok det opp. Hell det over sjokolade og smør, og rør det lett imellom for å få alle klumpene med.
Denne kan lett oppevares i kjøleskap til du skal bruke den, bare husk å ta den ut litt i tide da den kan bli litt for stiv til å smøre ut i kjøleskapet;)

Vaniljekrem
4 dl kremfløte
1 ts "twisted" vanilje - eller frøene fra 1 stang
Evt 1 ts sukker

Ha det hele i en bolle, og pisk det godt til du har en god og stiv krem. Bare husk å stopp før den blir for stiv:)

Ellers:
Marengstopper
Jordbær
Blåbær
Bringbær

Når kaken er helt avkjølt, deler du den i to men en god og skarp kniv.
Hell omtrent halvparten av sjokoladekremen ut over den nederste delen, og topp med halvparten av den piskede kremen.
Fordel litt jordbær (gjerne kuttet opp i mindre biter) og blåbær ut over kremen, og legg så forsiktig den andre halvdelen av kaken over.
Smør resten av sjokoladekremen ut over kaken (det må gjerne dryppe litt) og topp med kremen i midten.
Plasér marengstoppene langs kanten, og bygg så videre på med resten av bærene i en god haug på toppen.

Serveres med en god kopp kaffe - og gjerne litt mer marengstopper og bær ved siden av på bordet!

2 kommentarer:

  1. Valgte ut din i matbloggsentralens ol-kake utfordring, lykke til :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den smaker også virkelig fantastisk;)

      Slet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...