torsdag den 11. juli 2013

Grillet biff med pannestekte poteter og feta-vannmelonsalatVæret denne uken har bare P-E-R-F-E-K-T til å grille i. Sol og vindstille, kan det bli bedre?  Så denne uken har det gått en del i grilling;) Det har vært de "gode, gamle" traverne med pølse og kylling, men litt godt skulle det da tross alt være når det nesten er ferie - så et par bøffer ble funnet frem! Jeg var en liten stund i tvil om hva det nå skulle lages av tilbehør - det var nemlig litt smått med innkjøpene siden ferien faktisk startet idag;) Men så kom jeg i tanker om den halve vannmelonen vi hadde igjen, samt restene fra litt rørt feta jeg hadde kost meg med på kino i helga - og voila, det skulle jo være vannmelon- og fetaostsalat!


For 2 trenger du:


500 g kokte, gjerne avkjølede poteter
2 ss smør
Salt
Grovt pepper

2 biff - omtrent 300 gram tilsammen
Salt
Pepper

1/4 liten vannmelon - eller hva du nå kan spise;)
5-10 sorte oliven, delt i to
40 gram, eller 5-6 ss rørt fetacreme
1/4 rødløk, finhakket

Start med å koke potetene om du ikke har noen ferdigkokte i kjøleskapet.
Ha smør på en panne, og start og smelt det på lav varme, og del opp potetene i mindre biter imens det smelter. Ha potetene opp i pannen, krydre med salt og pepper, og la dem småsteke i 10-15 minutter på lav varme under jevn omrøring.

Biffene ble meget enkelt laget denne gangen, de ble gnidd inn i litt salt og pepper, og så fikk de et par minutter på hver siden på en brennvarm grill til de er stekt så mye du selv ønsker dem skal ha;)

Del vannmelonen opp i mindre stykker, og del olivenene over i 2-3 deler. Finhakk løket, og bland det hele godt sammen. Rør den rørte fetaen inn (eller feta i biter om du er så heldig å ha det!) og bland det godt sammen.

Server det hele på en tallerken, og nyyt det gode været mens det varer!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...