Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 28. september 2013
Mørk sjokoladekake med fyldig krem og bringbærmousse
Dette var så forrige helgs bursdagskake - og den falt heldigvis i smak hos de fleste! Oppskriften er en Devil's Food cake fra bloggen Passion 4 baking, og kremen likeså. Jeg endte dog opp med å mikse litt rundt, og lage litt eget, og dette ble så resultatet.
Hverken kaken eller kremen er veldig søte i det - så den ble også godt mottatt hos dem der ikke vanligvis er til for mye kake!
For en 5-6 cm tykk kake i 28cm form trenger du:
200 g smør
3 dl sukker
3 egg
5 dl hvetemel
1 dl kakaopulver
1 ts bakepulver
1/2 vaniljestang - frøene
1 ts natron
1 ts salt
2 dl vann
1 dl rømme
Sjokoladekrem:
300 g mørk sjokolade
5 dl fløte
1/2 vaniljestang - frøene
Bringbærmousse
Alt i alt når denne kaken lages, skal der beregnes minst 2 til 3 timer til avkjøling inn i mellom "fasene".
Jeg startet med å lage bringbærmoussen som beskrevet her - før den røg i kjøleskap til avkjøling.
Nummer to på listen ble så sjokoladekremen.
Ha all sjokoladen opp i en miksmaster eller blender, og la den kjøre til det hele er i små biter.
Ha fløte og vanilje opp i en gryte, og varm det til (helst lige under) kokepunktet. Det fungerte dog likevel fint nok selv om min kom til å koke;)
Hell den kokende fløten over i blenderen/kjøkkenmaskinen, og pisk det hurtig sammen til en jevn sjokolademasse.
Stilles på kjøl i minst to timer, før du pisker den opp som "vanlig" fløte.
Når disse to tingene er gjort, er det så kaken sin tur. Den kan sagtens lages dagen i forvejen - og den kan også samles hvis det er det. Den blir bare bedre om lagene får satt seg.
Ha smør og sukker i en kjøkkenmaskn, og pisk det godt sammen.
Tilsett eggene, et av gangen under omrøring.
Bland kakao + vann sammen.
Bland mel, natron, vanilje, salt sammen.
Sikt melblandingen inn i det våte, og rør det godt sammen. Tilsett kakaovannet, og vend det inn med en slikkepot.
Helt til sist vender du inn rømmen.
Stekes ved 175 grader i 40-50 minutter, bruk en pinne for å sjekke om den er ferdig..
Når kaken er helt ferdig kjølt ned, deler du den i to, og fyller opp med bringbærmousse i midten.
Dekk kaken med sjokoladekrem, og setter den tilbake i kjøleskap for å la den sette seg.
Etiketter:
Bakepulver,
Egg,
Festkake,
Fløte,
Hvetemel,
Kakao,
Kake,
Mørk sjokolade,
Natron,
Rømme,
salt,
Smør,
sukker,
Vaniljestang,
Vann
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar