torsdag den 19. september 2013

Langpanne Foccacia


 Jeg ELSKER foccacia - kjæresten er knapt så interesseret*;) Deilig er det uansett med nybakt brød - så det forsvinner hurtig likevel, enten det er ment som snack i seg selv, eller tilbehør til noe annet.


For en langpanne-foccacia trenger du:


1 ss salt
250 g durum mel
750 g hvetemel
1 pakke gjær
9,5 dl lunkent vann
0,5 dl olivenolje

Start med å lage deigen på en kjøkkenmaskin. Jeg eltet det hele med en K-krok, og det funket utmerket. Når det hele er blandet sammen (den skal være MEGET klissete. Tenk kakerøre-klissete) putter du litt plastik over, og lar den heve i 1 time.
Smør en panne GODT inn med olje, eller eventuelt bakepapir, og velt deigen oppi pannen. Strø over olje, salt og rosmarin, og "dupp" masser av huller i deigen.
Den skal nå heve 45 minutter mer.
Stekes ved 250 grader i 25 minutter til toppen er god og gylden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...