mandag den 2. september 2013

Langtidshevede små og tykke pizzaer - med paprika, sjampinjong og røget skinke


Mums, mums, mums. Hjemmelaget pizza er bare noe av det beste som finnes! Vi kjører som oftest med den samme pizzabund-oppskriften, men av og til er det jo deilig å variere litt. Om jeg får bestemme altså. Kjæresten er mest begeistret for "normal"-versjonen!


For 8 små pizzaer trenger du:

50 g gjær
4 dl kaldt vann
1 ss olje
1 ss salt
12 dl hvetemel

3 dl tomatsaus (eller dobbel porsjon av denne)
250 g frisk mozzarella eller revet ost
100 g røget skinke
50 g friske sjampinjong, i skiver
1 rød paprika, i strimler
2 ts oregano

50 g frisk ruccola

Start med å lage pizzadeigen. Oppløs gjæret i vannet ,og tilset så olje og salt. Ha omtrent 11 dl av melet inn i deigen, og elt det godt. Tilsett så lit etter litt mer til du får en jevn deig.
Dekk skålen med plast eller et håndkle, og la den heve minst en time, gjerne halvannen. Del så deigen i 8 like store stykker, og elt hvert stykke til en rund liten kule. Stable kulene sammen, og dekk dem så med plast eller et fuktig håndklede, og still dem i kjøleskapet i 4-6 timer.

Blend tomatsausen. Rull deigen ut til 8 små tynne bunder, ca 15 cm i diameter. Fordel dem på et bakepapir, gjerne 2-3 stykker på hver. Fordel sausen jevn på de 8 pizzaene, og fordel så resten av pålegget minus skinke og ruccola på pizzaene.
Bakes i 6-7 minutter ved høyest temperatur i ovnen på en varm plate nederst i ovnen. Fordel skinke og ruccola på pizzaene med en gang, og nyt dem varme!

2 kommentarer:

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...