Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
fredag den 6. september 2013
Svinekam med blomkålssalat, bakte tomater og et par oliven
Etter en meget lang og travel uke begynner jeg endelig å få litt mer styr på tingene. Det skjer godt nok mange ting ved skolestart! Nå begynner ting så smått å komme på plass, så mon ikke hverdagen også kommer etterhvert;)
En ting er uansett sikkert, skolestart eller ei. Etter at jeg flyttet til Danmark har jeg godt nok spist masser av ribbenstek/svinekam... Lækkert og billig kjøtt - og svor sier man jo heller ikke nei til!
For middag til 3 trenger du:
1 liten svinekam, 500 gram
Salt
Pepper
Rosiner
Vann
1/2 rødløk
500 g poteter
1/4 blomkålhode
1/2 rødløk - finhakket
2-3 ss creme fraiche
1 ss sursøt chillisaus
Litt oliven
10-15 cherrytomater
1-2 ss olivenolje
Salt
Pepper
Timian
1 kinesisk hvitløk i tynne skiver
Brun saus
Dette er godt nok en rett med litt mange elementer, men når man leker "tømme kjøleskap" så dukker det ofte opp en del merkelige kombinasjoner;)
Start med svinekammen, da det er klart den som skal ha lengst tid. En svinekam på størrelsen 500 gram skal ha rundt 5 kvarter i ovnen, og så hvile litt etterpå - så beregn å starte på maten minst halvannen time før det skal spises!
Skjær fettkanten opp i tynne skiver, helt igjennom, og gni masser av salt og pepper inn i svoren. Det ble rosiner opp i vannet denne gangen (vi holder på å eksperimentere litt på grunn av allergi) og en halv rødløk. Legg kjøttet opp i en ildfast form, og fyll vann opp til rett under svoren.
Stekes ved 180 grader i (som nevnt over) 5 kvarter. Om svoren trenger litt mer, setter du på grillelementet. men PASS PÅ. Det går veldig plutselig veldig fort! La den så hvile et par minutter før du skjærer den opp - og i mellomtiden der kan du jo lage sausen.
Potetene setter du over alt etter størrelse, våres var så store at de skulle ha ca 40 minutter i godt og saltet vann!
Skjær hvitløket opp i tynne strimler, og lag et snitt i hver tomat. Skubb inn 1-2-3 skiver hvitløk i hver tomat, og plasser dem i en ildfast form. Dryss olivenolje, salt, pepper og timian over - og stek det hele i ovnen ved 180 grader i omtrent 20-25 minutter. De kan gjerne ha litt mer - det blir de bestemt ikke dårligere av!
Blomkålssalaten er forholdsvis enkel. Kutt blomkålen opp i munrette biter, og bland den godt sammen med finhakket rødløk. Bland creme fraiche og sursøt chillisaus sammen, og vend blomkålene i det. Smak eventuelt til med salt/pepper.
Når det hele er klart - serverer du det på en tallerken og topper med oliven! Nyt svinekammen - på en litt annerledes måte!
Etiketter:
Blomkål,
Cherrytomat,
Creme Fraiche,
hvitløk,
Oliven,
Olivenolje,
pepper,
Potet,
Rosiner,
rødløk,
salt,
Saus,
Sursøt chilisaus,
Svinekam,
Tilbehør,
timian,
Vann
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hvor lækkert!
SvarSletHuge hugs http://www.gittemary.com/
https://www.facebook.com/ThePictureOfMary
http://www.youtube.com/Gittemary
Tag et kig forbi og deltag i min give away om en smuk vintage ring!
Det smakte sq også flot;) Smutter nok en tur ind senere idag og tar en lille kikk;)
Slet