Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 5. september 2013
Boller med marshmallows og melkesjokolade
Det er ingen hemmelig at jeg er meget glad for sjokolade. Og nybakte boller er noe av det aller beste som finnes - det tror jeg de fleste kan være enige i! Så hvorfor ikke kombinere det beste som finnes, tilføre litt marshmallows som jeg hadde liggende i skapet - og eller bare nyyytes.
For ca 16 boller trenger du:
50 g gjær
3,5 dl melk
100 g sukker
1 egg
1 ts kardemomme
1,1 liter mel
100 g smør - i tern
12 marshmallows i små biter
200 g melkesjokolade
Ha alle ingrediensene untatt smørret opp i en kjøkkenmaskin, og la den kjøre på lav hastighet i omtrent 10 minutter. Ha eventuelt en liten smule mer mel i om det virker VELDIG våt. Tilsett så smørret i terninger, og la deigen kjøre videre i ca 10 minutter mer.
Dekk bollen til med plastik og la deigen heve i minst en time, gjerne mer.
Skjær marshmallowen opp i mindre biter, og grovhakk sjokoladen.
Bland sjokolade og marshmallow inn i deigen, og fordel den i 16 like store emner.
Rulles til boller, og etterheves så i 30 minutter mer.
Stekes ved 220 grader i ca 12 minutter, men følg med underveis!
Etiketter:
Egg,
Gjær,
Kardemomme,
Marshmallow,
mel,
melk,
Melkesjokolade,
Smør,
sukker,
Søt gjærbakst
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar