Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 11. september 2013
Kotelett med en kremete blomkålssalat
Kotelett er super, lett og billig mat - og virkelig enkel å variere! Denne gangen fikk den følge av en blomkålssalat jeg har skrevet om før - men den er fremdeles like så god;)
For middag for 3 trenger du:
3 koteletter
Salt
Pepper
Olje
Smør
6-7 poteter - kokes
1/3 blomkålshode
1/2 rødløk
1/2 mango
2 dl creme fraiche
1,5 ss sursøt chilisaus
Sett potetene over for å koke, og salte kotelettene lett. La dem så ligge i omtrent 15 minutter.
Lag i mellomtiden salaten. Bland creme fraiche og chilisaus godt sammen. Finhakk løket, og skær mangoen opp i mindre biter, og grovhakk blomkålet. Bland det hele godt sammen.
Når potetene er nesten ferdigkokt, lager du kotelettene. Ha smør og olje opp i en stekepanne på høy varme. Når smørret bruser, har du kotelettene oppi. De skal ha ca 1 minutt på hver side på høy varme. Sett så ned for varmen, og gi dem omtrent 1 minutt mer på hver side. Har du ekstra tykke koteletter, skal de ha litt mer.
Dryss litt pepper over kotelettene, og server det hele som det er - eventuelt med litt smør på potetene;)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar