Hjemmelagde seigemenn har hørt til hjemme hos oss når det kommer til jul så lenge jeg kan huske! Med flere smaker og flere farger - og når de ikke kom oftere enn de gjorde på bordet; så ble de bare desto mere spennende;o
Dette var første gang jeg lagde dette - og gjorde med underveis et par erfaringer!
1: Bruk gelatinPULVER. Om du bruker plater trenger du en 50-55 stykker... og det tar altså LANG tid å oppløse dem uten at det klumper. Mens derimot pulveret bare skal røres ut..
2: Finn en stor gryte. Nei, 1 kg sukker og rundt 4 dl vann fyller ikke så mye men det vokser altså når det koker. Masse. La oss si at jeg fikk vasket et par steder jeg ellers ikke pleier å vaske under første forsøk;)
2,5 dl vann
1 kg sukker
1,5 dl vann
100 g gelatin PULVER
1 fl Storms essens - eller tilsvarende annet (eller ikke.. De kan sagtens lages uten smak)
2 ts sitronsyre
Evt: Konditorfarge
Sukker til å rulle i etterpå
Løs gelatinen opp i det andre vannet, og tilsett sukkerlaken.
Tilsett essense og sitronsyre.
Helles i en flat langpanne eller andre flate fat, og tilsettes eventuell farge.
La det avkjøle helt imens det hele står flatt, gjerne i kjøleskap.
Når det er ferdig stivnet, bruker du små utstikkerformer eller klipper dem opp med en saks. Rulles i sukker.
Oppbevares gjerne lufttett i et glass - da holder de seg bedre.
KIG FORBI MIN BLOG OG DELTAG I KONKURRENCEN OM 4 STK. FLASH UP TIL DINE STILETTER <3
SvarSlethttp://www.fashionbysterup.dk/2013/12/den-fedeste-jule-give-away.html