fredag den 13. december 2013

Lussekatter


I dag har jeg vært totalt overskuddsmor, og fikk laget lussekattene før jeg gikk på jobb. Det er slik det kan gå når man har "noen" der våkner halv syv med masser av energi - og man først starter halv elleve på jobb!
Resultatet ble ihvertfall noen gode og gule boller - omend lavet på juksemetoden da vi ikke hadde safran i hus!

Husk bare masser av kardemomme om du bruker gurkemeie - det smaker ikke så godt;)


For en 25-30 boller trenger du:

5 dl melk
50 g gjær
1,5 ts gurkemeie (eller 1 g safran om du har)
150 g sukker
1/2 ts salt
3 ts kardemomme
12-14 dl mel
150 g smør

Rosiner til pynt

Start med å blande alle ingrediensene untatt smør opp i en bolle. Start med 12 dl mel, og tilsett eventuelt mer etter hvert. Når deigen er god og blandet, tilsetter du smørret i terninger. Igjen - tilsett mel om den virker veldig klissete.

Dekk bollen med plastikk og la den heve til den har dobbel størrelse - rundt 45 minutter til 1 time.

Forme 25-30 lussekatter (jeg laver alltid "grisen" - men du kan finne flere her) og la dem etterheve et lille stykke tid. Minst 15 minutter, men gjerne lengre!

Stekes ved 225 grader i 6-8 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...