lørdag den 28. december 2013

Kebabkrydret restestek med lekker kålsalat


Oksestek er noe av det verste jeg har det med å lave rester av - det blir ofte kjedelig og tørt når det varmes opp, og når det er for mye fett i er der også ganske så kjedelig å spise kaldt..
Uansett, et kikk i fryseren (noe som ofte blir gjort når det er null inspirasjon å finne) spottet jeg en pakke med arabiske flatbrød - og det var da selfølgelig kebab vi skulle ha!
Kombineret med en ganske så lekker kålsalat ble det alt  i alt et særdeles godt måltid!


For middag til 3 trenger du:

3 arabiske flatbrød
250 g oksestek rester - forstekt
Olje

1/4 ts kanel
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts hvitløkpulver

1/2 kålhode
1 ss ketchup
1/2 ss eddike
1 ts olje
1/2 ss brun farin
40 g pinjekjerner
Olje til steking

Start med å finne lefsene fram fra fryseren, og legg dem flatt på en tallerken. De vil tine opp i løpet av ingen tid!
Skjær oksesteken opp i små og tynne biter, og ha dem på en varm panne med litt olje i. Dryss krydderiene over, og steks de kjøttet har fått en mørkere og fast overflate.

Skjær opp kålhodet i biter, og rist pinjekjernene på en varm panne med litt olje i. De skal ikke ristes særlig lenge!!

Bland eddik, ketchup, olje og farin sammen, og vend det hakkede kålhode i blandingen. Smak det til med eventuelt litt mer sukker, eddik eller salt og pepper. Dryss pinjekjernene over.

Fyll opp flatbrødet med blandingen, eller spis det ved siden av med en gaffel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...