søndag den 29. december 2013

Oksestek med smørbakte grønnsaker


Det er slettes ingen hemmelighed at vi er veldig glad for oksekjøtt her i hus - og ekstra glad er vi for en god og nystekt stek...
Og som normalen er når det er kjæresten der kokkelerer i kjøkkenet - følger det med en ganske så lekker saus til. Oppskriften på den kan jeg dog ikke gi ut - for det blir laget ganske så på slump;)

For middag for 3 trenger du:

Rødvinssaus

400-500 g oksestek
Olje
Salt
Pepper

500 g poteter
150 g gulerøtter
1 løk
2 ss smør
Salt
Pepper

200 g grønne bønner
1/2 agurk

Start med å gni steken godt inn i salt og pepper, og brun den av i litt olje på en varm panne. Ha den opp i et ildfast fast, og stek ved 200 grader i rundt 30-40 minutter.
Pakk den så inn i noe sølvpapir, og la den hvile en 15-20 minutter på benken imens du laver resten.

Sausen ble som sagt lavet litt på slump - men den det ble linket til over er forholdsvis tett på;)

Gulerøtter, poteter og løk ble kuttet opp i mindre biter, og kom opp i et annet ildfast fat. Smørret ble fordelt i små "klatter" rundt over dem, og salt og pepper ble fordelet over det hele. De fikk en 40 minutter i ovnen.

Damp de grønne bønnene hurtig i noe lettsaltet vann, og fordel litt grovhakket agurk oveni.




Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...