tirsdag den 31. december 2013

Svinekam med firkantpoteter og ovnsgrøt


Det er et eller annet her om vinteren som gjør at jeg bare har voldsomt lyst på svinekam eller fleskestek - og når jeg ikke helt er til det klassiske tilbehøret med kun poteter og rødkål, blir det også prøvet mye nytt av underveis! Denne ble en suksess syntes nå jeg, men kjæresten savnet litt saus. Heldigvis er det ikke så vanskelig å lave litt saus på stekeskyen, så det kan fikses på 1-2-3 om du ønsker!


For middag for 3-4 trenger du:


1 svinekam, ca 500 gram
Salt
Pepper
Rosiner eller 1 eple
1 løk - i skiver
Vann

5-6 mellomstore poteter
Olje
Salt
Pepper

1 søtpotet
1 paprika
1 løk
1 kinesisk hvitkløk
1 gulrot
Olje
Salt
Pepper
Timian

Start med å risse sværen på svinekammen, og gni den inn i salt og pepper. Legges i en ildfast form. Skrell løket, og skjær det i grove skiver. Gjør det samme med eplet. Hvis du har en allergiker i hus som vi har, så er rosiner eller svisker også supre alternativer når det kommer til å gi litt sødme likevel.
Hell litt vann i formen, men pass på at sværen ikke dekkes. Den skal ha rundt 4-5-6 kvarter i ovnen ved 180 grader, du er nødt til å følge med underveis.
Den er ferdig når den er god og fast;) Om sværen ikke er sprød på denne tid, kan du gi den en liten tur under grillen, men pass på - det går fort! Og det tørrer kjøttet ut om det får for meget.

De store potetene ble skrubbet godt, og fikk skåret noen fine og store firkanter i. De ble penslet lett med litt olje, og fikk drysset salt og pepper over.
Stekes ved 180 grader i 45-50 minutter.

Skrell søtpotet, løk, hvitløk og gulroten, og skjær dem opp i mindre biter. Fordel det sammen med paprikaen opp i en ilfdast form, og hell litt olje over. Krydres med salt, pepper og timian. Stekes ved 180 grader i 30-35 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...