Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 19. marts 2012
Frityrefisk med ovnbakte grøntsaker og moste erter
Godt nok fish'n chip inspirteret, men da det er kun fisken der er laget i frityren, vil jeg velge å kalle det noe annet! Igjen forholdsvis simpelt, men fine farger på tallerkenen er alltid morsomt!
Til en liten og to store trenger du:
Ovnbakte grøntsaker:
750g, godt blandet
Vi brukte poteter, gulerot, pastinak, rødløk og persillerot i god miks. Tror også jeg hadde et fedd hvitløk oppi. (om du har lest mine oppskrifter tidligere, kan du godt se jeg har en forkjærlighet for hvitløk!)
Hell det hele opp i en ildfast form, og dynk det hele godt med olje, hell på litt salt og grovt pepper (syntes det ser så mye penere ut!), og inn i en forvarmet ovn på 190grader med det. Her skal det stå og kose seg en 25minutter ca.
Så kan du jo gå igang med fisken!
Frityrefisk
1,5dl hvetemel
0,5 ts salt
En liten dl melk
15g smeltet smør
1 egg
0,5 - 1liter olje til å frityrsteke i, gjerne rapsolje
Bland det hele så det er samlet, og ikke mer! Må jo ikke riskere at deigen blir seig...
Vi brukte en filet på hver á 120g, så 360g torskefilet ble brukt!
Klipp det hele i passendes biter, og vend det i frityreblandingen din. Kan frityrstekes både i pande/kjele og frityrkoker, fortrekker dog å lage akkurat disse her i panden. Blir mindre gris den vei! :)
Stek dem i oljen til de har fått en fin og brun farge, og legg dem over på et stykke papir for å trekke det verste fettet ut av dem.
Moste erter
Som du kan se på bildet, ertene denne gangen ble laget meget enkelt og grovt moste. Kok opp litt vann med salt i, ha oppi de ertene du tror du kan spise (bruker vel ofte ca 50g pr person herhjemme, men vi har til gjengjeld en liten en der er VELDIG glad i erter), la dem "koke" et par minutter, og hell vannet av.
Rør evt litt fløte eller smør inn for en mer rund smak, og mos dem godt med en potetmoser!
Mums!
Etiketter:
Fisk og sjømat,
Grøntsaker,
Potet
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar