torsdag den 8. marts 2012

Schiacciata con l’uva

Satt og så Masterchef Australia her om dagen, hvor denne oppskriften ble vist en en Masterclass episode. Her er to av deltakerne inne for å lære mere om brødlaging, og dette er da den ene tingen de lager selv..
Og det så SÅ godt ut, at det ville jeg da godt prøve selv.Oppskriften er det jeg TROR jeg husker (skrev det ned en 5-10 minutter senere, men tror det stemmer sånn noenlunde..) Godt ble det ihvertfall! Var faktisk en fin måte å lage en slags dessert på, eneste ekstra sukker utover druene er jo strødd på toppen, så det ble ikke så kvalmende søtt som desserter ofte KAN være.
En god og sprø overflate, saftige druer og ferskt og godt brød... mm!

Finn frem:
430g mel
10g fersk gjær
10g salt
10g olje
290g vann
+ olivenolje til å smøre bollen med, samt til å drysse over
+ sukker til å strø på toppen
+ druer
Stekes ved 210 grader i ca 15 minutter.

Jeg jukset litt og lagde det i en kjøkkenmaskin, tror det bare blir enda bedre om du tar og lager den sammen med hånden, du får mere kontroll over deigen da.
Hell mel opp i en bakebolde, og smuldre gjæren utover den. Tilsett saltet, oljen og vannet, og la det kjøre til du har en jevn og fin masse.
Hell det hele ut på et oljesmurt bord, samle det til en liten ball, og la det hvile ca 5 minutter under bakebollen.
Hell deigen ut igjen på bordet, og kna den et minutt eller to.
(Denne prosessen må du gjerne gjenta en gang mer, jo mere luft jo bedre! Her i programmet visste han hvordan man kunne dra i deigen for å lett å se om den var ferdig knadd eller ei, om det dannet seg en tynn liten hinne når du dro (forsiktig) i den, var den ferdig!)
Så skal du olje en ren bolle, smør godt ut over alle kantene. Dette gjør du for å unngå at deigen setter seg fast når du skal ha den ut igjen. Samle deigen til en ball, ha den oppi bollen, og dekk bollen godt til med film.
Så skal den heve i ca en time.
Når deigen har hevet en time, hvelver du den ut på bordet igjen. Her skal du klemme meget forsiktig på den, og folde den sammen fire ganger til du får en fin firkant. Når det er gjort, skal den opp i bollen igjen, dekkes med film, og heve 30 minutter mer.
Nå tender du ovnen, og hvelver deigen ut på bordet igjen,
Del porsjonen forsiktig i to, og strekk hver bit ut til du får en liten oval (og ikke for tykk!)
Trykk huller i deigen med fingrene, du kan nesten kjenne gassene fra gjæren komme ut ettersom du trykker.
Press druene nede deigen (de skal sitte godt nede) og hell en liten smule olje over. Strø deretter litt sukker over (og pass på at det ikke kommer noe ned på siden, ingenting smaker mere ekkelt enn brent sukker!)
Stekes ved 210 grader i 15minutter, til toppen er blitt fin og gylden.
Enjoy sier jeg bare!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...