Tid for burger, og da er det også tid for hjemmelaget burgerbolle! Deigen kan selvfølgelig også brukes til annet, men ville nok laget dem en lille smule mindre da disse ble forholdsvis store!
For 5 stk ok størrelse burgerboller trenger du:
50g gjær, gjerne fersk
100g fullkornshvetemel
55g smeltet smør
3dl kjernemelk
1ts salt
350g hvetemel
Sesamfrø til dryss (for riktig burgerbolle utseende!)
Store, fine boller! |
Bland til du får en jevn, dog lille smule våt deig.
Dekk bollen med film, og la deigen heve 1,5 times tid.
Del deigen opp i 5 like store emner, og form dem til store, litt flate boller. Pensle dem hurtig med vann, og dypp dem i en tallerken med sesamfrø.
Etterheves ca 20 minutter, og i mellomtiden varmer du opp ovnen til 200 grader på varmluft.
Stekes i ca 15 minutter.
Husk å la dem hvile litt før du spise dem!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar