fredag den 30. marts 2012

Kjernemelksbolle med fullkorn


Tid for burger, og da er det også tid for hjemmelaget burgerbolle! Deigen kan selvfølgelig også brukes til annet, men ville nok laget dem en lille smule mindre da disse ble forholdsvis store!

For 5 stk ok størrelse burgerboller trenger du:
50g gjær, gjerne fersk
100g fullkornshvetemel
55g smeltet smør
3dl kjernemelk
1ts salt
350g hvetemel
Sesamfrø til dryss (for riktig burgerbolle utseende!)

Store, fine boller!
Start med å løse opp gjæren i en bolle, tilsett melene og salt, og bland det hele godt sammen. Tilsett kjernemelken, rør den godt inn, og det smeltede (og gjerne litt avkjølede) smørret til slutt.
Bland til du får en jevn, dog lille smule våt deig.
Dekk bollen med film, og la deigen heve 1,5 times tid.

Del deigen opp i 5 like store emner, og form dem til store, litt flate boller. Pensle dem hurtig med vann, og dypp dem i en tallerken med sesamfrø.

Etterheves ca 20 minutter, og i mellomtiden varmer du opp ovnen til 200 grader på varmluft.
Stekes i ca 15 minutter.
Husk å la dem hvile litt før du spise dem!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...