fredag den 16. marts 2012

Pastasalat med tigerreker, ovnsbakte tomater og ruccola

Tror dette må være min yndlingslunsj... Smaker skummelt godt! Man kan selvfølgelig putte hva man vill i, men min base er som oftest det samme...


Til en sulten trenger du:
En håndfull ukokt pasta (eller ferdigkokte pastarester fra kjøleskapet)
3 tigerreker / friske pillede skallreker
3-4 cherrytomater
1/2 liten rødløk
Lille håndfull ruccolasalat
Salt
Pepper
Olje
Timian (jeg er personlig veldig glad for timian)

Start med å tende for ovnen på varmluft da tomatene tar en lille smule tid for å bli ferdig. Som oftest passer det fint med at de er ferdige når resten er klart!
Tomatene legger jeg som oftest i en brødform da den er liten og lett å vaske opp, men hvilken som helst form fungerer fint. Hell litt olje i bunden, legg tomatene oveni, hell litt salt, pepper og evt timian, "rør" det litt rundt så krydder og oljen for spredd seg, og sett det nesten inn i ovnen med en gang.
Om du skal koke pasta, så sette du over en gryte for å få fikset også så fort som mulig.
Finn frem en liten gryte med litt saltvann i for å koke rekene i, og sett den også over til å koke.
Så er det tid for å pille rekene! Skallet av, og for guds skyld... Husk tarmen! Ingenting er mere ulekkert enn å finne en tarm i sin mat....
Når rekene er ferdig pillet og renset, dyppes de hurtig i det kokendes vannet til de får en fin rødfarge som du kan se over!
Om du velger å bruke friske skallreker i stedet, peller du dem bare, og tilsetter dem på samme måte. 
Pill løget, og skjær det over i fine tern/skiver, alt etter hvordan du selv best kan li' dem.
Ruccola skyller du godt, da en er kjent for å være god til å gjemme divsere ekle ting.
Når dette er gjort, skulle pastaen være nesten ferdig, og tomatene skal liige ha sprukket over på midten (det er da de er best!)
Skyll pastaen så den ikke er så varm mer, legg det oppi en tallerken. Bland ruccola, reker, tomater og løk inn, og rør godt.
Som "dressing" pleier jeg ofte å bruke en tilfeldig blanding og smaker meg litt frem, men det består av:

Hvit Balsamico
Pepper
Sukker
Evt salt



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...