torsdag den 29. marts 2012

Lyse krutonger med olivenolje og maldonsalt


Brødkrutonger er noe vi lager ofte her hjemme. Og det er er enn en grunn til det! Det er jo en super måte å få brukt opp litt tørre brødrester som ellers ligger og hygger seg i brødboksen (det skjer ihvertfall titt her hjemme).
Det er riktig godt tilbehør til for eksempel supper og salat.
Og sist, men ikke minst: Her hjemme blir det spist som snack. Våres lille ELSKER det. Og jeg vil da heller hun spiser slikt enn for eksempel chips...

Mange krutonger på vei inn i ovnen nå...
Men; som sagt, dette er lette greier. Finn frem:

Brødrester (idag brukte jeg lyst brød)
Olivenolje
Maldonsalt

Dette er forholdsvis "basic" krutonger, uten den store forstyrrende smaken. av andre krydderier, som gjør den riktig god som tilbehør til det meste.

Som du kan se er de gode og gule av oljen
Du starter med å finne en dyp form til ovnen, ellers kan det lett bli litt gris.
Skjær brødet opp i "passende" størrelse, herhjemme blir de ofte på størrelse med et tommelfingerledd. Da er de nemlig gode og spise!
Hell alt brødet opp i formen, det skal helst ikke ligge i for mange lag. Da skal man nemlig røre en del i det!
Bland godt med olje i, hver eneste lille brødbit skal helst ha en lille smule olje på, om enn det ikke blir helt dekket.
Hell salt over, er du riktig glad for salt mat, heller du litt mer over.
Bland det hele godt sammen (gjerne med fingrene, da får man en bedre fornæmmelse av hvordan tingene er)

Når det hele så er blandet godt sammen, setter du det inn i ovnen på ca 200 grader varmluft i en 10-15minutter. Rør med en ske engang iblant, spesielt om du har mer enn et lag!
Når de har fått den fargen du syntes er best (her er de litt mørke i det), tar du dem ut, og bare lar dem kjøle av i formen.


Den må gjerne stå fremme over natta for å tørke ekstra godt ut. I en lukket boks holder disse forholdsvis lenge, men ta lige og lukt på dem. Her holder de som oftest ikke mer enn en uke, top!

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...