Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 27. marts 2012
Kremet fiskesuppe med laks og torsk
Nok en tykk og smakfull suppe. Det har blitt en del av dem i det siste!
Når kjæresten jobber overtid, pleier jeg å utnytte det med å lage middager han ikke kan li'. For eksempel suppe (supper er da ikke mat... ?) eller fisk! Så hva er da enda bedre enn å kombinere disse to!
Resultatet her ble en tykk og kremet suppe, med masser av smak.
For to sultne personer trenger du:
1 ss rapsolje
1 løk
2 fedd hvitløk
2,5 små gulerøtter
1 potet
1 stk torskefilet, 120 gram
1 stk laksefilet, 100 gram
5 dl grøntsaksbuljong
1,5 dl fløte
Salt
Pepper
Hvitvinseddike.
Start med å gjøre klar alle grøntsakene. Hvitløken renses og skjæres over et par ganger, løken pilles
(Et godt tip om du skal skrelle masse masse løk er å legge dem i varmt vann. På den måten får du mindre eller ingen tårer i øynene, samt at skrallet løsner SÅ LETT)
og skjæres i biter, og gulerøttene skrelles og skjæres i små skiver. Det samme med poteten, små tynne skiver, så går det hele også litt hurtigere.
Ha det hele i en tykkbundet kjele med litt rapsolje i bunden, og la det svitses i 1-2 minutter maks før du heller buljongen over.
Så skal dette her småkoke en 10minutters tid.
Så er det tid for fløten, tilsett den, kok det opp, og la det stå og trekke en 5 minutter mer.
Blende det hele GODT med en stavblender.
Så skal fisken i, trekke et par minutter, smake til med salt, pepper og hvitvinseddike... og
Spis! Tror dette er en av de mer velsmakende suppene jeg har laget ihvertfall... Lenge siden jeg har sett en gryte så skrapet i bund.
Server gjerne med noe godt brød til, så er det jo enda lettere å få med seg restene!
Etiketter:
Fisk og sjømat,
Suppe
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar