fredag den 2. marts 2012

Æggekage med ribbe, poteter og grønt.

..eller eggekake om du vil. Det ser altså bedre ut på dansk.
Dette er en YPPERLIG restemiddag, litt egg og melk/fløte, og hiv ellers oppi hva du har der hjemme.

Denne gangen brukte vi (til 1 stor og en liten, samt matpakke til oss begge dagen etter)
5 egg
ca 1,5 dl fløte
2 skiver ribbensteg rester
2 kokte poteter
3 cherrytomater
1/4 gul paprika
2 fedd hvitløk
1 osteskorpe av hvitost
1/3 rødløk
Salt
Pepper
og litt cayennepepper.

Stekes ved ca 180 grader i 20minutter eller til toppen er blitt gyllen.
Bland egg, fløte og litt salt og pepper i en bolle og rør det hele godt sammen til du har fått en fin og jevn blanding.
Del alt det andre opp i fine størrelse (jeg lot tomaten være som den var) og hell det hele over i en varm stekepanne.
Hell eggeblandingen over, rør det godt sammen, gi det en lille smule mer krydderier (spesielt hvis dine poteter i forveien har blitt kokt MEGET ferske), og la det stå å putre litt på svak varme.
Etter et par minutter setter du det inn i en varm ovn ved ca 180 grader, og la det stå og kose seg selv en 20minutters tid, eller til toppen er blitt gylden.

Vi serverte det denne gangen med et halvt brokkolihode, og litt brød med smør!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...