mandag den 26. marts 2012

Ristede, salte gresskarkjerner


Etter suppen igår, er det jo noen gresskarkjerner igjen, om du ikke vil ende opp med å kaste noe ut!
Start med å rense dem godt, om du ikke allerede har gjort det. Jeg syntes det var lettest å helle vann over, og "sortere" dem fra, men tips for å gjøre det mer effektivt mottas gjerne!

Når det hele er renset og klart, så er det tid for neste steg!
Du tar, i forholdet:
kjerner i gram
Halverer grammet fra kjernene til vannmengde
Og til slutt en ti'del av vannet med salt

mmmm...
og får at det skal gi litt mer mening (ikke alle der følger min logikk!)
jeg brukte:

45g gresskarkjerner (det var hva jeg fikk ut av det)
22,5g
ca 2g salt

Ha det hele i en gryte og kok hele vannet inn.
Når det er tørrkokt, har du det inn i ovnen, på ca 200 grader i omtrent 25 minutter.

HUSK Å RØRE IBLANT!

Når de begynner å "poppe" er det ferdig, så skal det bare avkjøles, og mums!

Spises som snack i seg selv, eller som for eksempel topping i en salat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...