Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 19. april 2012
Hvitløksbrød
Hvitløksbrød passer til det meste, og hjemmelaget smaker bare såå mye bedre enn kjøpe... Litt lengre tid tar det jo å lage, men det er da til å overkomme, i og med at det passer seg selv det meste av veien.
For et hvitløksbrød trenger du:
1/2 basisdeig
Ca 1 ss olivenolje
Hvitløkssmør
Mozerellaost
Lag deigen som anvist i oppskriften, og sett den over til å heve.
Forme den som et langt, flatt brød, stikk litt huller i, og la den etterheve et lille stykke tid.
Smør deigen inn med litt olivenolje, og la den steke en ca 10 minutters tid ved 250 grader.
Hvitløkssmør
100g mykt smør
6 fedd hvitløk
Saft fra 1/4 sitron
1 ts pepper
Hvitløkssmør er noe jeg pleier bare å røre sammen uten å egentlig tenke over hva det er jeg laver, men dette er en ca oppskrift. Ha smøret oppi en liten beholder, press feddene over, og tilsett saft og pepper. Rør godt sammen, og smak til!
Den må gjerne få stå og trekke litt på kjøl, men det er ikke nødvendig.
Når brødet er ferdig stekt, lar du det stå en liten smule til det blir "kaldt" nok til at du lett kan rille det opp som vist på bildet. Smør godt med hvitløkssmør inni alle huller og sprekker, og fyll på med mozerella ost (eller hva ost du nå har ved hånden)
Stek det hele til osten er smeltet, og enjoy!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar