mandag den 9. april 2012

Bakt potet med rømme, hvitløksmør og bacon


Av og til får man den følelse "gidder bare ikke lage mat"
Så er det greit det finne så lette versjoner engang i blant at det eneste der skal gjøres er å vaske poteter, skru ovnen på og sette potetene inn.
Server, og ferdig er det! Så passer det jo bare enda bedre at dette er en av den lille's favoritter... Dog med mais. Kan tro hun var sur da hun fant ut at det ikke var mais til (mon hvem der har spist den siste fra skapet? Var sikker på at det var en boks mer der!)

Uansett, for 2 sultne trenger du:
500 gram poteter
Litt salt
Hvitløkssmør
Rømme
Et par skiver med bacon

Skrubb potetene godt. Legg dem på et brett med bakepapir, og skjær et kryss i toppen av skinnet. Oppi krysset strøt du en lille smule salt i.
Inn i ovnen på 200 grader, potetene skal ha en 40-60 minutter, alt etter størrelse. Med så små våre poteter var, var 40 minutter nok.
Når det er gått en halv time, legger du et par skiver bacon på en annen bakepapirkledd bakeplate, og inn i ovnen med dem også.
Her er det litt opp til hver enkelt hvor lenge de skal ha alt etter som hvor mye stekt du selv foretrekker din bacon, men våres skal være godt stekt, ergo 10 minutter er fint!
Når det er hele er ferdig tar du baconet ut, og legger dem med en gaffel opp på en bakepapir for å få det verste av. Baconfetter sparer du slik. Ikke noe poeng i å la det gå til spille!

Server med litt hvitløkssmør ned i poteten(e), en rømmeklatt og litt bacon på toppen.Enklere kan det nesten ikke bli!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...