Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 11. april 2012
Kyllingfond
Når man har laget kylling. Eller høne. Eller hane for den saks skyld, og du har spist det hele, husk å ikke kast skroget ut!
Ha skrog, benrester og eventuelle kjøtterester du ikke spiste fordi du ikke likte utseende på dem oppi en stor gryte med litt grønt, la det koke et par tre timer, og du har laget deg en god fond!
Vi brukte:
1 løk
2 gulrøtter
4 små fedd hvitløk
1 kyllingeskrog
1 toppet ts med hel pepper
Vann til det hele er dekket
Har du selleri er dette også supert å ha i.
La det hele småkoke et par timer, til det har kokt litt inn. Sil det av, og la det koke opp igjen en gang.
Avkjøl og frys det ned i fine porsjonsposer (våre ble på 5 dl, passer oss fint).
Alt i alt fikk vi fine 2 liter fond her!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Blir ikke kraften ganske tynn hvis man ikke reduserer den helt ned? Jeg pleier å koke den ned til det blir stiv gele.. Ypperlig til sauser o.l
SvarSletJo - det kommer litt ann på hva jeg skal bruke den til :) Koker den som oftest ned om det skal brukes til saus mm, eller beholder den i konsistensen over om det er til supper :)
SvarSlet