Her i huset er vi ikke helt enige om hvordan vi lager bechamelsaus, så poster likegjerne begge to!
Jeg kjører i en 10:1:1:1 regel, typen kjører litt mer på slump.
Resultatet blir godt godt på det hele!
Finn frem:
5 dl melk
50 gram smør
50 gram mel
50 gram mozerella ost, frisk
Frisk muskatnøtt, revet // 1 ts muskatnøtt der er ferdigknust på glass
Start med å ha smørret og melet i en panne/gryte. Rør godt med en pisk samtidig, for å være sikker på at det ikke klumper seg.
Tilsett melken, og fortsett med å røre godt rundt. Vi vil ikke ha klumper i sausen! Tilsett eventuelt melken litt etter litt mens du rører, det kan gjøre ting litt lettere.
La det koke opp, mens du blir ved med å røre.
Riv/skjær opp osten i biter, og ha den oppi.
Riv litt av en musakatnøtt over gryten til du syntes du har fått en fin og rund smak, eller tilsett eventuelt 1 ts ferdigrevet. Foretrekker dog den friske selv!
Brukes i lasange og lignende retter!
Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 7. april 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Det var en fin oppskrift.Men dette er oppskrift på ostesaus, ikke Bechamel.
SvarSletBechamel er nemlig faguttrykk for hvit saus.
Hilsen kokken