lørdag den 7. april 2012

Trines Bechamelsaus

Her i huset er vi ikke helt enige om hvordan vi lager bechamelsaus, så poster likegjerne begge to!

Jeg kjører i en 10:1:1:1 regel, typen kjører litt mer på slump.
Resultatet blir godt godt på det hele!

Finn frem:
5 dl melk
50 gram smør
50 gram mel
50 gram mozerella ost, frisk
Frisk muskatnøtt, revet   // 1 ts muskatnøtt der er ferdigknust på glass


Start med å ha smørret og melet i en panne/gryte. Rør godt med en pisk samtidig, for å være sikker på at det ikke klumper seg.
Tilsett melken, og fortsett med å røre godt rundt. Vi vil ikke ha klumper i sausen! Tilsett eventuelt melken litt etter litt mens du rører, det kan gjøre ting litt lettere.
La det koke opp, mens du blir ved med å røre.
Riv/skjær opp osten i biter, og ha den oppi.
Riv litt av en musakatnøtt over gryten til du syntes du har fått en fin og rund smak, eller tilsett eventuelt 1 ts ferdigrevet. Foretrekker dog den friske selv!
Brukes i lasange og lignende retter!

1 kommentar:

  1. Det var en fin oppskrift.Men dette er oppskrift på ostesaus, ikke Bechamel.
    Bechamel er nemlig faguttrykk for hvit saus.
    Hilsen kokken

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...