fredag den 6. april 2012

Stekte poteter og fruktspyd-smoothie


Fredag hos oss er typisk restemiddag-dag. Da vi ikke har bil, er det lørdagen vi går ut og handler inn på, så da passer det jo perfekt å tømme/rydde kjøleskapet på fredager. Og får at det ikke skal bli altfor kjedelig, så prøver vi også å variere litt!
Denne gangen sto det da på stekte poteter med diverse vi fant i kjøleskapet, samt en smoothie laget på fruktspyd-restene fra igår. Da kjæreste var sent på jobb, så ble det middag for en liten og en stor. Og da må man jo gjerne kose seg litt ekstra!

Stekte poteter
3 kokte poteter, mellomstore
1 liten rødløk
Baconfett
1/4 paprika
Salt
Pepper
Sterk paprika krydder
Persille krydder

Start med å skjære potetene opp i skiver, ikke så altfor tykke. Gjør det samme med paprikaen. Skrell og skjær opp løken, men legg den til sides forløpig.

Ha litt baconfett i pannen, og la den varme opp forsiktig. Ha oppe potetene og paprika, sammen med krydderet. La det hele steke til det har fått en lille smule farge, ha oppi løken og la det steke et minutt mer før du tar det av.

Som tilbehør hadde vi litt kald brokkoli vi fant i kjøleskapet, og litt bacon som ble drysset over.

Brødet som ble spist var:
1 skive lyst brød smurt inn med hvitløkssmør og ost på toppen, som fikk seg en liten tur i ovnen til osten hadde smeltet.


Fruktspyd-smoothie
Denne smoothien er laget på restene fra fruktspydene vi hadde med i vuggestuen igår. En god og frisk smoothie, men mye smak av  kiwi/dragefrukt:

Til 1,5 liter smoothie trenger du:
Ananas
Dragefrukt                
Jordbær
Drue
Kiwi
      - Dette var tilsammen 350g frukt
4 dl fruktjuice
100 g jordbær, frosne
1 banan

Ha det hele opp i blenderen, og kjør det til det hele er oppløst. Hell det på glass, og server med sugerør i for å gjøre det mer morsomt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...