lørdag den 7. april 2012

Knorr lasagne med mer og bechamelsaus


Idag var det kjærestens tur til å lage mat, og når vi har en syk liten pike her hjemme (hun bestemte seg for at påska var det beste tidspunkt å få vannkopper på), så kan det godt gjøres litt enkelt også. Man vil jo heller bruke tid på å pleie, enn masser av tid i kjøkkenet. Man vil dog likevel kose seg!

Etter litt romestering og leting i skapet, fant vi en pakke knorr lasagne. Litt kjedelig i seg selv, men med å putte litt ekstra i den kan den da godt spises!

Til en stooooooor 7 porsjoners lasagne trenger du:
1 pakke Knorr lasagne (4 porsjoner)
650 g oksehakk
1 løk
2 kinesiske hvitløk (disse var noen små utgaver av dem)
2 store gulrøtter
Salt
Pepper
ca 1 ts Cayennepepper
ca 2 ts Paprikapulver
5 dl melk
3 dl vann
Et par ekstra lasagneplater
Litt olje til å steke i

Start med å skrelle og rive gulerøttene fint. Pill og hakk løket fint. Gjør det samme med hvitløken.
Ha det hele i en varm gryte med litt olje i bunden. Ha alle krydderiene oppi. Rør det hele godt sammen mens det får farge. Når det hele er stekt litt igjennom, og du kjenner krydderlukten bre seg ut i kjøkkenet, er det på tide å tilsette kjøttet. Ha det hele oppi på en gang, og rør engang i blant mens det får litt farge.
Når kjøttet er gjennomstekt, har du resten oppi gryten. La dette stå og småkoke mens du setter ovnen på 200 grader for å varme opp, og går i gang med resten.



Bechamelsaus
Dette er typens utgave av sausen. Jeg har postet min tidligere. Uansett hvilken du velger, ender det opp med å smake godt likevel!

Finn frem:
8 dl melk
1,5 ts revet muskat
50g smør
6 ss mel (MEGET omtrentlig mål, han heller bare!)
125 g hvitost.

Start med å smelte smørret og melet sammen i en gryte til du kan klare å røre det sammen til en stor klump. Når du har fått en stor og fin klump, er det på tide å tilsette melken.
La det koke opp, samtidig med at du rører godt.
Ha oppi osten og muskatet, la det koke opp igjen og bli godt og tykt. Så er det klart til å brukes!


Oppbyggnignen av lasagnen
Nå når vi har det hele til lasagnen klart, er det på tide å bygge den sammen.
Vi starter nedenfra og bygger oss oppopver.

Kjøttsaus
Plater
Bechamelsaus
Kjøttsaus
Plater
Bechamelsaus
 + evt litt ekstra ost om du sitter igjen med litt rester

Det hele steks i ovnen på 200 grader i en 30-40 minutter.
Når den er fin og ferdig, tar du den ut av ovnen og setter den til å hvile.
Imens kan du jo lage salaten!


Våres lille er ikke så begeistret for appelsin, men sitron det spiser hun derimot.
Merkelig jente!

Det vi hadde oppi idag var:
Iceberg salat
1 gulerot
1/2 sitron
1 liten håndfull gresskarkjerner, gjerne "hjemmelagde"





Enjoy!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...