torsdag den 12. april 2012

Paprikakylling med ris og ost


Dette er en restemiddag favoritt for meg. Man kan selvfølgelig også lage den uten rester og som riktig middag, men grillet kylling er dessverre mer luksusvare her i huset, og på butikken kan man heller ikke bare liiike kjøpe det. Det aller viktigste her er å huske nok ost så det ikke blir tørt, og nok paprikakrydder til det får nok smak. Er forholdsvis simpelt.
Mengemessig så tar man hva man haver, så blandingsforholdet blir jo litt ettersom.

Uansett, det du trenger er:
Kyllingerester; stekt, kokt, filet. Du tar hva du har. Foretrekker dog grillet/helstekt kylling her.
Kokt ris
Ost, hvit ost i terninger er supert
Paprikapulver
Salt
Pepper
Cayennepepper

Del kyllingen opp i mindre, munnstore biter. Jeg foretrekker å bare rive den fra hverandre, det er like så lett. Ha det hele opp i en ildfast form, fyll den opp med den risen du har.
Finn frem litt hvitost (for eksempel norvegia etc, man tar hva man har;)) og skjær det i terninger. Her er osteskorper supert å bruke!
Bland det hele samme, dryss til pepper, salt og en LILLE smule cayennepepper på, og dryss på med paprikakrydder etterpå. Du skal bruke mye paprikakrydder.
Som du kan se på bildet, skal det ha tatt godt med farge!

Stekes ca 10 minutter ved 200 grader, til osten er smeltet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...