tirsdag den 10. april 2012

Fine knekkebrød med maismel og honning



Kjæresten ville gjerne ha laget knekkebrød i ferien. Og gjerne noen som kunne holde litt bedre til å smøre på enn hva vi tidligere har leket oss frem til.
Utstyrt med en skje, et desilitermål og en stor bolle til å røre inn: dette ble resultatet!

For 2 bakeplater knekkebrød trenger du:
2 dl hvetemel
1 dl hvetekli
1 dl maismel
1 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrøm
1 dl linfrø
2 dl havregryn
2 ts (maldon) salt
1,5 ts blomster honning
1 dl olje, vi brukte vindruekjerne
3 dl lunket vann

Bland det hele tørre sammen i en bolle og rør godt. Rør honningen ut i vannet, og ha det hele oppi sammen med oljen. Rør det godt sammen til du får en fin, klissete og jevn masse. Stikkordet her er klissete.

Ta frem 2 bakepapirkledde langpanner, og fordel massen utover dem. Jeg foretrekker å klappe deigen flat med fingrene dyppe i olje, andre foretrekker å bruke for eksempel en stekespade. Dette blir kliss uansett på grunn av honningen!

Stekes ved 200 grader på varmluft, ett brett oppi ovnen, og ett nede.
Etter ca 7 minutter tar du dem ut av ovnen, ruter dem opp med for eksempel et pizzahjul, og bytter plass på dem.
Stek dem i 7-8 minutter mer (pass på tiden på slutten, plutselig går tiden fort!), før du tar dem ut og lar dem avkjøle på en rist.

Oppbevares i en lukket boks. Og nyt dem. De gjør vi

2 kommentarer:

  1. De ser rigtigt gode ud. :) Tak for god læsning!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tynde "crackers" som dem er også noget af det bedste der findes;)

      Slet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...