Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 16. april 2012
Kjærestens frikadeller
Min kjæreste har vokst opp med besteforeldre der er slaktere, og når det kommer til å leke med kjøtt, så kan det godt spises. Eller som den lille sa "Ik' spis mer nu, JEG skal ha dem" (som forøvring er en av de lengste setningene hun har sagt til nå!)
Her ble det laget ca 6 porsjoner, så vi fryste halvparten ned til en annen gang. Enkel og smakfull middag ligger bare og venter!
For 6 porsjoner trenger du: (ca 30 stk)
450g oksehakk
500g svinehakk
1 løk
1 egg
1 liten skvett melk
1-2 ts Salt
1-2 ts Pepper
1/2 ss mel
Smør til steking
Start med å finne frem en dyp og stor bolle. Ha kjøtt, egg, melk, salt, pepper og mel oppi.
Del løken i to og gjør følgende;
Den ene halvdelen av løket river du fint på et rivjern.
Den andre halvdelen av løket hakker du fint, for å tilføre en lille smule tekstur til deigen.
Bland det hele godt sammen!
Når du skal steke dem, trenger du masser av smør. Og ikke bruk olje her, det er smøret der er med på å gi den gode smaken.
De skal ha ca 4 minutter på hver side for å bli gjennomstekt om du lager de på denne størrelsen, men ha et halvt øye på det etterhvert som det går fremover for å se hva som skjer.
Når du steker dem, er det viktig at du blir ved med å helde smeltet smør over frikadellene mens de steker.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar